Eladták a tőzsde épületét

Infostart
2005. december 23. 15:10
Elkelt a Budapesti Értéktőzsde Vörösmarty téri épülete. Az InfoRádió ugyanakkor úgy értesült, hogy a részvény- és árubörzének egyelőre nem kell új székházat keresnie.

A vevő a francia-luxemburgi Orco-csoport, amely lakóingatlanok, szállodák és irodaházak létrehozásával és fejlesztésével foglalkozik.

A cégnek Magyarországon már több érdekeltsége van, ők vették meg a korábbi külügyi szálló épületét, illetve az Andrássy úton is létrehoztak egy apartmanszállodát.

Az eladó –amely egy izraeli cég leányvállalata- 17 milliárd forintot kapott az Orco-tól. Ezért az összegért azonban nemcsak a BÉT Vörösmarty téri épületéhez jutott hozzá a francia-luxemburgi befektetőcsoport, hanem négy másik budapesti ingatlanhoz is.

Tulajdonukba került a Szervita téri parkolóház, egy, a Gresham Palota szomszédságában lévő háromcsillagos hotel, valamint a Budapest Bank két Váci úti épülete.

Korábbi sajtóhírek szerint az Orco luxusáruházat kíván létrehozni a Budapesti Értéktőzsde épületében. A 20 ezer négyzetméteres ingatlan legfelső emeletén pedig luxuslakásokat alakítana ki az új tulajdonos.

Az InfoRádió ugyanakkor úgy értesült: a tőzsdének egyelőre nem kell új székházat keresnie, mivel az Orco néhány évig még irodaházként működtetné a Vörösmarty téri épületet.

Addig ugyanis, míg az átalakítási tervek elkészülnek, illetve a hatóságok kiadják a szükséges engedélyeket, a francia-luxemburgi cégnek továbbra is biztos forrást jelent a befolyó bérleti díj.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Eladták a tõzsde épületét
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást