eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hárommilliós bírság a Hungarotelnek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa a Hungarotel Távközlési Rt.-nek 3 millió forint bírságot szabott ki a fogyasztók megtévesztésére alkalmas reklámja miatt - közölte a GVH az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint a Hungarotel Távközlési Rt. 2005 áprilisában bevezetett "Hívogató" díjcsomagjainak áprilistól júliusig tartó reklámkampányában olyan szórólapokat juttatott el a fogyasztókhoz, amelyeken egy táblázatban összehasonlította a "Hívogató" díjcsomagok és egyes versenytársainak adott díjcsomagjai szerinti hívásdíjakat.

A GVH versenytanácsa a vizsgálat során arra a következtetésre jutott, hogy a táblázatok adatainak megállapításakor alkalmazott módszer a fogyasztók megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adott. Az összehasonlító táblázatokban olyan adatokat tüntettek fel, amelyek nem szolgálták a fogyasztók pontos, valóságnak megfelelő tájékoztatását, s nem feleltek meg az összehasonlító reklám esetén kiemelkedő jelentőséggel bíró tárgyilagosság követelményének.

A versenytanács 2005 december 19-én hozott határozatában megállapította, hogy a Hungarotel Távközlési Rt. jogsértő magatartást tanúsított, amikor 2005 reklámtevékenysége során szórólapjain a "Hívogató" elnevezésű díjcsomagjait egyes versenytársainak díjcsomagjaival megtévesztésre alkalmas módon hasonlította össze.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×