A Microsoft is beszáll az internetes telefóniába

Infostart
2005. december 13. 14:53
Az MCI távközlési vállalattal kötött együttműködés keretében a Microsoft a jövőben vezetékes telefonhívások bonyolítására is lehetőséget nyújt majd személyi számítógépen.

Az "MCI Web Calling for Windows Live Call" az elkövetkező hetekben jelenik meg a Windows Live Messenger részeként az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában, egyelőre csak tesztelési céllal, szűk felhasználói körben.

A nemzetközi hívások díja 2,23 cent, ennyiért Kanadát, az Egyesült Államokat és néhány európai országokot lehet hívni. Később több, mint 220 országra terjed ki a telefonálási lehetőség. A végleges díjtételeket jövőre, a szolgáltatás hivatalos megkezdésekor teszi közzé a Microsoft.

A Yahoo! az elmúlt héten percenként 1,21 centes díjjal nyitotta meg hasonló internetes telefon szolgáltatását. Mind a Yahoo!, mind pedig a Microsoft viszonylag későn indul az internetes telefon szolgáltatások versenyében.

A piacot már szinte uralma alá vonta a Skype, az AOL és a Vonage. A Skype videótelefonálást és vezetékes számról a számítógép felhívását is lehetővé teszi. A Microsoft szolgáltatásában erre egyelőre nem lesz mód.