eur:
392.78
usd:
366.18
bux:
66810.73
2024. április 25. csütörtök Márk

Az MNB-nek decemberben kamatot kellene emelnie

A Magyar Nemzeti Banknak már decemberben kamatot kellene emelnie, annak érdekében, hogy elkerülhető legyen később egy drasztikus kamatemelés - mondta Barcza György, az ING Bank vezető elemzője csütörtökön a Central European Business Center (CEBC) által szervezett euró-konferencián.

"Noha a 1995 után abban reménykedtem, hogy Magyarország egy szigorúbb, német típusú államháztartást fog vinni, be kell látni, hogy a magyar habitus inkább a mediterrán országokéhoz áll közelebb, tehát a túlköltekezés lesz jellemző" - jelentette ki Barcza György.

Az ING Bank vezető elemzője szerint a választásokig nincs reális veszélye a devizaválságnak, ugyanakkor az MNB-nek már decemberben kamatot kellene emelnie, hiszen a piac már beárazott egy 50 bázispontos kamatváltoztatást.

"A forint stabilizálása érdekében, ha szükséges, akkor inkább negyedévenként akár 0,5 százalékpontos kamatemelést kell végrehajtani annak érdekében, hogy elkerülhető legyen egy későbbi drasztikus kamatnövelés" - mondta Barcza György.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×