Új áruház nyílt Csepelen és Veszprémben

Infostart
2005. december 7. 12:22
Megnyitott a csepeli és a veszprémi Tesco áruház szerdán és ezzel 52-re nőtt a cég hazai boltjainak száma, közölte a társaság az MTI-vel.

A csepeli Tesco tízezer négyzetméteres eladótérrel és mintegy 400 dolgozóval nyitotta meg kapuit, a veszprémi áruház csaknem ezer négyzetméter eladóterű, a dolgozók száma 25.

A csepeli hipermarket a hét minden napján éjjel-nappal nyitva tart, és mintegy negyven-ötvenezer féle terméket kínál. Az áruház mellett közel 800 férőhelyes parkoló épült.

A veszprémi - az ország első, újonnan épült, kis méretű Tesco áruháza - mintegy négy-ötezer féle terméket árul, túlnyomó többségében élelmiszereket.

A Tesco néhány napja nyitotta újra, S-Market néven a Pagony utcai boltot, amelyet a budapesti XII. kerületi önkormányzattal kötött bérleti szerződés alapján november 3-án vett birtokba. A 200 négyzetméteres üzletben 3 ezer féle árucikket árusítanak.

Az áruházlánc korábbi közlése alapján az idén még négy áruházat nyit. Pécsett, Siklóson, Szarvason 3 és 10 ezer négyzetméter közötti alapterületű hipermarketeket, Tatabányán ezer négyzetméter körüli egységet adnak át az év vége előtt.

A Tesco Globál Áruházak Rt. az idén az első félévben 175,6 milliárd forint nettó forgalmat ért el, ami 15,8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

A társaság tavalyi éves bruttó árbevétele 415 milliárd forint volt, 17 százalékkal nőtt a 2003. évihez képest.

A Tesco 11 éves magyarországi működése során eddig 52 áruházat nyitott, jelenleg közel kétmillió vásárlót szolgál ki hetente. A társaság folyamatosan terjeszkedik: 2003-ban összesen 7, 2004-ben 9 áruházat nyitott, 2005-ben összesen 15-17 új áruház átadását tervezi.