Reptérprivatizáció: elfogadhatatlan siker?

Infostart
2005. december 7. 20:16
A pénzügyminiszter sikeresnek tartja a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport privatizációját. Veres János az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén azt mondta: kedvezőbb ajánlatok is érkezhettek volna a cég részvényeire, ha nem vált volna politikai kérdéssé a magánosítás.

Veres János pénzügyminiszter a testület előtt hangsúlyozta: a kormány kitart a korábban elhatározott privatizációs stratégia végrehajtása mellett.

A Budapest Airport Rt. magánosítására három kötelező érvényű ajánlat érkezett. A Magyar Távirati Iroda úgy tudja, hogy az ÁPV Rt. csütörtökön hirdet eredményt.

Korábban Deutsch Tamás fideszes képviselő megerősítette: pártja a vagyonértékeléssel összefüggő kérdések tisztázásáig a magánosítás felfüggesztését kéri.

Közben lezárult az egyeztetés a munkavállalók és az ÁPV Rt. között a privatizációról. Az üzemi tanács egyetlen befektetői ajánlatot sem tart elfogadhatónak. Kovács Zoltán, az érdekképviselet elnöke azt mondta: minden törvényes eszközt igénybe vesznek véleményük közzétételére.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tudósítás a Költségvetési Bizottság ülésérõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást