A fideszesek nem nézhették meg a BA Rt. vagyonértékelését

Infostart
2005. december 6. 16:46
A pénzügyminiszter ígérete ellenére megtagadta az ÁPV Rt., hogy három fideszes országgyűlési képviselő betekintsen a Budapest Airport Rt. vagyonértékelésébe. Erről Deutsch Tamás, a nagyobbik ellenzéki párt képviselője számolt be.

A politikus azt mondta, hogy a privatizációs társaság székházában a vezérigazgató és a vezető jogtanácsos fogadta a Fidesz delegációját, de a kért dokumentumokba nem nézhettek bele.

Deutsch Tamás hangsúlyozta: a Fidesz fenntartja korábbi kezdeményezését, hogy a vagyonértékeléssel összefüggő gyanúk tisztázásáig függesszék fel a Ferihegyi Repülőteret üzemeltető társaság magánosítását.

Korábban arra kérte az Állami Számvevőszéket a Fidesz, hogy indítson vizsgálatot a Budapest Airport Rt. privatizációjának ügyében.

Deutsch Tamár az IndoRádiónak azt mondta: a brit kormány máig nem cáfolta azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint Gyurcsány Ferenc és Tonn Blair megállapodott a BA Rt. privatizációjáról. A brit sajtó arról számolt be, hogy a két kormányfő négyszemközti megbeszélésén megegyeztek abban, hogy a brit befektető nyerhet a pályázaton.

Az MSZP szerint a nagyobbik ellenzéki párt meg akarja akadályozni a sikeres magánosítását, valamint azt, hogy a Ferihegyi Repülőtér Közép-Európa logisztikai központja legyen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Brit lobbi a Budapest Airport Rt. ügyében? - összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást