eur:
394.75
usd:
370.8
bux:
65122.07
2024. április 19. péntek Emma

Budapesten tanácskoznak a világ repülőtereinek vezetői

Budapesten tartja idei legnagyobb szakmai konferenciáját a világ reptereinek nemzetközi szövetsége, az Airports Council International (ACI). A hétfőn kezdődött, három napos konferencia vendéglátója a Budapest Airport Rt.

A konferencia témája a biztonságos üzemelés a dinamikusan növekedő légi közlekedésben. A tanácskozáson a világ legjelentősebb repülőtereinek felső vezetői vesznek részt.

Hárskuti János, a Budapest Airport Rt. vezérigazgatója kiemelte: nagy szakmai siker Magyarország és a Budapest Airport Rt. számára a vendéglátás lehetősége, amely a BA Rt. elmúlt években végzett munkájának elismerése.

A konferencia témájaként meghatározott "dinamikus növekedés mellett biztonságos üzemelés" aktuális a Budapest Airport Rt. szempontjából is. Az év eddig eltelt időszakában a ferihegyi repülőtér utasforgalma 27 százalékkal nőtt - hangsúlyozta a BA Rt. közleménye.

A genfi székhelyű ACI-nak 175 országban lévő 1.530 repülőtér üzemeltetője a tagja. A szövetségbe tartozó repülőtereken az elmúlt naptári évben 3,9 milliárd utas fordult meg, 78,7 millió tonna árut kezeltek és a repülőgépmozgások száma elérte a 69,4 milliót.

A mostani tanácskozás rövid időn belül a második nagyszabású szakmai tanácskozás, amelynek vendéglátója a BA Rt. A múlt hónapban az amerikai repülőterek vezetői (American Association of Airport Executives) találkoztak Budapesten.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×