Nyitókép: fotó: Infostart

Bementek a 12 fokos Balatonba, de miért?

Infostart
2024. október 27. 17:12
Magyarországon még mindig majdnem minden második szülés császármetszéssel végződik. A császármetszések arányát tekintve az Európában is éllovas Magyarország.

Egy siófoki társaságot az sem tartotta vissza a fürdőzéstől, hogy az ünnepek alatt csak 12 fokos volt a víz - számolt be a sonline.hu.

Bóta Attila, az esemény főszervezője elmondta: a csoport nagy részének nem volt újdonság a hideg víz, jó ideje tudatosan, felelősséggel ismerkednek a hidegvizes merülésekkel, úszásokkal.

Hasonló érdeklődési körű emberek vagyunk, akik együtt élvezik a hideg vizes merülések jótékony hatásait, mert sokkal biztonságosabb dolog együtt merülni, mint külön-külön. A programjainkon mindenki egyéni kockázatvállalás mellett, a saját felelősségére vehet részt – mondta a szervező.

Most az Ezüstparton az Arany János utcánál egy csónakleeresztő rámpánál merültünk, ahol sokkal könnyebb és biztonságosabb volt bemenni a Balatonba.

A résztvevők között van, aki csak egy-két percre merészkedett be, míg mások – például egy tapasztalt téli úszó – hosszabb időt töltöttek a vízben.

Ez a résztvevők számára nem verseny. Nem az a lényeg, ki meddig bírja, hanem hogy jól érezzük magukat, és közben egy kis edzést is kapjon a testünk – hangsúlyozták.