Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Parkolókban csapnak le az emberekre, a kés is előkerült

Infostart
2024. október 24. 06:28
Újra és újra feléled ez a fajta, ijesztő csalástípus. Budapesten és környékén jellemző. A csalók eleinte kedvesek, de ellenállás esetén bedurvulnak.

A Szentendre Blogol nevű Facebook-csoportban vett észre az Economx egy nyilvános posztot, amelynek szerzője egy erőszakos esetről ír: az egyik budakalászi áruház parkolójában külföldi rendszámmal érkező csalók próbáltak meg neki edényeket ajándékozni, azzal az ürüggyel, hogy már csak ez az doboz maradt, de menniük kell vissza Svájcba. A történet írója szerint a csalók már rögtön a csomagtartójába akarták pakolni az edényeket, amihez még további késkészleteket is bepakoltak, amelyet szintén megmaradt ajándéknak neveztek. Ekkor azonban hirtelen ki akarták fizettetni a poszt írójával a késkészleteket, hogy legyen pénzük benzinre.

A poszt írójának végül sikerült elhajtania a csalókat, és amikor az áruház dolgozóinak jelezte a történteket, kiderült, hogy tudtak róla, sőt, hozzátették:

volt olyan eset is, amikor a csalók késsel kényszerítették az áldozatukat, hogy pénzt adjon át nekik.

A hozzászólásokban többen is hasonló tapasztalatokról számoltak be. Ez a csalástípus már 10-15 éve, időről időre felbukkan.

(A nyitókép illusztráció.)