Nyitókép: da-kuk / Getty Images

Van bitcoinja? Akkor erre most nagyon figyeljen, százezreket bukhat

Infostart
2024. szeptember 26. 06:26
Több mint 700 ezer forintját veszítette el egy nő, mert meg akarta védeni a befeketését.

Megtörtént esetet mutat be a rendőrség: csalás miatt folytat nyomozást a Sárospataki Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettessel szemben. Egy nő tett bejelentést, miután észlelte, hogy feltehetően csalás áldozata lett.

Az „álprofil” egy üzenőfelületen azzal kereste meg a sértetett, hogy bitcoin befektetését zárolták, de ha befizet 260 ezer forintot, akkor minden rendben lesz. Az első utalást még továbbiak követték, mire a nő rájött, hogy csalás áldozatává vált, majd feljelentést tett a rendőrségen.

A Sárospataki Rendőrkapitányság csalás miatt folytat eljárást az ügyben.

Jó tanácsként elmondható, hogy

  • ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg, ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!
  • ne adja ki ismeretleneknek, főként ne telefonon, interneten a bankkártyája és a netbankja belépési adatait! Ezeket az információkat telefonbeszélgetés során sem a rendőrség, sem a pénzintézet alkalmazottjai nem kérik!
  • legyen gyanús, ha a telefonáló tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!
  • ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja!
  • ha bajba került, azonnal értesítse a pénzintézetet, és tegyen feljelentést a rendőrségen!