Nyitókép: Pixabay

Időjárás: délutánra nagyot fordul a helyzet

Infostart
2024. szeptember 18. 05:00
Az időjárás normalizálódik, sőt az ilyenkor szokásosnak megfelelő csúcshőmérsékletre számíthatunk a következő jó pár napban.

Hazánk egy anticiklon déli peremén helyezkedik el; ez az időjárási helyzet általában nem jelent országszerte zavartalanul napos, csapadékmentes időt, de mindenképp szárazabb léghullámok érkeznek az előző napokhoz képest. A térségünket elhagyó Boris nevű légörvény nem halt el, sőt, a meleg tengerfelszín újra energiát szolgáltat a számára, így a következő napokban főként Olaszországban kell csapadékra számítani, melynek formája inkább záporos jellegű lesz – hangzik el a HungaroMet videós elrejelzésében.

Hazánkban szerda napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Helyenként futó zápor előfordulhat, nagyobb eséllyel az ország délnyugati felén, sőt egy-egy zivatar is lehet. Ezeket villámlás és dörgés is kísérhet. Az északkeleti, keleti szél napközben nagy területen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet – az ilyenkor szokásos – 21 és 26 fok között valószínű.

A nagyrészt stabil időjárási helyzet egy jó darabig még velünk marad, az ősz a kellemesebb, barátságosabb arcát mutatja majd a következő napokban. Reggelenként azonban továbbra is érdemes lesz rétegesen öltözködni, de a pára és köd feloszlása után napközben általában napos időben lesz részünk, délutánra talán már elég lehet egy póló is.