Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Más megvilágításba kerül a budapesti állatkert

InfoRádió
2024. augusztus 27. 17:55
Számos program, köztük ismeretterjesztő és kézművesfoglalkozások, csillagászati bemutató, élményetetés és koncert várja a látogatókat augusztus 30-án, az állatkertek éjszakáján a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Az Állatkert más megvilágításban mottóval meghirdetett eseményen 19 órától 23 óráig folyamatosan nyitva tartanak az állatházak és bemutatóhelyek – tájékoztatott a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Az est folyamán látogatható lesz a Pálmaház, a Varázshegy, az Ausztrálház, a Xántus-ház, a Mérgesház, a Cápasuli, a Sárkányház, a Pákásztanya, a Japánkert, a Majorság és a Pónikarám.

A programkínálatban egyebek mellett fényfestéssel, ismeretterjesztő- és kézművesfoglalkozásokkal, bátorságpróbával és arcfestéssel várják a látogatókat, emellett lesz szelfipont, jövendőmondás, valamint csillagászati- és tűzoltóbemutató is. Ki lehet próbálni a Vurstli-zóna játékait, köztük a több mint 110 éves Schäftner-körhintát. A programban szerepel oroszlánfóka-és elefánttréning, valamint a látogatók megtekinthetik a cápák, a perzsa leopárd és az oroszlánok látványetetését. A színpadon szerencsekerék, tűzzsonglőrbemutató várja a közönséget, koncertet ad a Strokes együttes.

Az est folyamán négy helyszínen több mint egy tucat ismeretterjesztő előadáson vehetnék részt a látogatók. Szó lesz egyebek mellett az budapesti állatkert 158 éves történetéről, a Biodómról, az állatok titkos életéről, az állatkerti elefántokról és Samu, a kiselefánt sikeres gyógykezeléséről, de lesz lószerszámos zsákbamacska, illetve csillagászati témájú előadás is.

Az Állatkertek éjszakájára kedvezményes elővételes jegyek korlátozott számban augusztus 19-ig érhetőek el online és a jegypénztárakban.

A közlemény szerint a fővárosi intézményen kívül Budakeszin, Győrött, Jászberényben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Nyíregyházán és Veszprémben lesznek esti programok az állatkertek éjszakája alkalmából.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Más megvilágításba kerül a budapesti állatkert – Hanga Zoltán
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást