Nyitókép: Pixabay

Ha ezt a jelet látja, az nagyon nagy bajt jelent - videó

Infostart
2024. augusztus 23. 05:15
Csak egy apró mozdulatsorra futotta - bolti eladó vette észre az áldozat segélykérését Kaposváron.

A néma segélykérés csupán egy aprócska mozdulat, ami egyszerre láthatatlan, de jól látható, néma, de mégis égbekiáltó, és képes arra, hogy két, akár vadidegen embert egy pillanatra összekössön, életet mentsen, vagy egy elkeseredett sorsot fordítson meg - írta a rendőrség egy esetbeszámoló kapcsán.

Pont így történt ugyanis ez a napokban Kaposváron is, ahol egy fizikai bántalmazásoktól sem mentes kapcsolatból kiutat kereső nő látta az egyetlen megoldásnak, ha ily módon kér segítséget egy ruhabolt eladójától. Az áldozat az agresszor jelenlétében mindössze ennyit mert tenni, de ez épp elég volt ahhoz, hogy az eladónő megértse a helyzetet, és feltűnés nélkül hívja a rendőrséget.

A történteket az üzlet biztonsági kamerája is rögzítette.

A rendőrök pár perc múlva már a helyszínen is voltak. A 23 éves férfit elfogták, majd kapcsolati erőszak megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és a megelőző távoltartásról is intézkedtek.

Alább látható, hogyan kell mutatni a "néma segélykiáltás" nevű kézjelet. Bárki használhatja, személyes jelenlét vagy akár videóchat esetében is, hogy jelezze, nem érzi biztonságban magát vagy segítségre van szüksége. Arról, hogy a magyar rendőrség mit javasol arra az esetre, ha valaki ezt a jelet látja, itt lehet olvasni.

forrás: police.hu