Nyitókép: MTI/Varga György

További zivatarok jönnek, több helyen visszaesik a hőmérséklet - térkép, figyelmeztetések

Infostart
2024. augusztus 21. 05:00
Érkezik a szerda délután és este befutó záporok folytatása.

Szerdán egy hidegfront vonul át, így nyugat felől átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet, de emellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. A reggeli, délelőtti órákban a Dunántúlon várhatóan csak kevesebb helyen, majd

délutántól a Dunától keletre több helyen is kialakulhatnak záporok, zivatarok, amelyek a keleti határvidéken késő estére szűnhetnek meg.

Az északnyugati, északi szél elsősorban a Dunántúlon nagy területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 27 és 34 fok között valószínű, de a Tiszántúl egyes részein egy-két fokkal melegebb is lehet.

A HungaroMet egyetlen vármegyére tart életben másodfokú figyelmeztetést a hőség miatt szerdára: Csongrád-Csanád vármegyében lehet 27 Celsius-fok fölött a napi középhőmérséklet. Citromsárga figyelmezetés van zivatarokra majdnem az egész országra, felhőszakadás veszélye miatt három északkeleti vármegyére, illetve hőség miatt öt keleti vármegyére.

Csütörtökön napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Az ország keleti felén alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar. Sokfelé megélénkül, az északkeleti tájakon megerősödik az északi, északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 14, 21, a maximum 26 és 31 fok között alakul.