Nyitókép: Pixabay

Megint itt vannak a hőség miatti figyelmeztetések - előrejelzés, térkép

Infostart
2024. július 26. 05:00
Az átmeneti lehűlés után ismét szárazabb, melegebb léghullámok érik el a Kárpát-medencét, visszatér a strandidő.

Napos idő várható pénteken, általában kevés, keleten némileg több gomolyfelhő mellett, csapadék nélkül. A szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul - derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Szombaton derült, illetve gyengén felhős, napos, száraz idő várható. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de az északnyugati határvidéken megélénkül a déli szél. A hőmérséklet hajnalban 11, 20, délután 29, 35 fok között alakul.

Szombatra az előrejelzések szerint tavaink vízhőmérséklete is emelkedik 2-3 Celsius-fokot. (A Balaton csütörtökön 20-25 fokos volt, Siófokná 24 Celsius-fokot mértek.)

Elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak a magas középhőmérséklet miatt szombatra, az ország nyugati felére.

Sok napsütés várható vasárnap, de a déli órákban északnyugat felől egy felhősáv érkezik, amely délkelet felé vonulva vékonyodik, feloszlik. Hazánk északnyugati felén helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A déli, délkeleti szelet élénk, délutántól az északnyugati, északi szelet egyre többfelé erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 14, 22, délután 32, 37 fok között alakul.