Nyitókép: Pixabay

Lesz egy-egy hűvösebb terület az országban, de kitart a kánikula - térkép

Infostart
2024. július 18. 05:00
A legmelegebb napokon a HungaroMet előrejelzése szerint túl van az ország, de jelentős lehűlés nem körvonalazódik, legalábbis szerdáig biztosan nem. A következő napokban inkább az északkeleti, utána az északnyugati részeken lesz alacsonyabb a hőmérséklet.

Csütörtökön napos idő várható általában kevés gomolyfelhő mellett, de a középső országrészben egy összeáramlási zóna mentén, valamint a déli és keleti határvidéken időnként több lehet a gomolyfelhő - írja honlapján a HungaroMet. Ezeken a tájakon előfordulhat néhol zápor, esetleg zivatar, de az ország döntő részén nem valószínű csapadék. Estére nagy területen kiderül az ég, viszont nyugat felől felhőzet érkezhet. Az északi, északkeleti irányú szelet a Dunántúl északi, északnyugati részén és keleten továbbra is nagy területen kísérhetik élénk, északkeleten erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 30 és 36 fok között várható, de az Alföld déli részén a 37 fok is előfordulhat.

Pénteken a napsütést többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhő szakítja meg, azonban záporok, zivatarok besodródhatnak az Alpokaljára. A keleti országrészben többfelé megélénkül az északkeleti, északi szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Hajnalban általában 18, 24 fokra van kilátás, azonban az északi, szélvédett hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal frissebb lehet az idő. Délután 30, 36 fokra van kilátás.

Szombaton a hőmérséklet hajnalban általában 17, 23, délután 30, 36 fok között várható. Továbbra is a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.

Vasárnap a hőmérséklet hajnalban 13, 22, délután 31, 37 fok között várható.