Nyitókép: Pixabay

Népszerű újítások érkeznek a Chrome-ba, az androidosok már ki is próbálhatják

Infostart
2024. június 28. 04:24
A változások ezúttal az okostelefonon és tableten futó alkalmazáshoz jönnek, segítségükkel a felhasználók személyre szabottabban kereshetnek, sőt, a sporteseményeket is könnyebb lesz nyomon követni.

A keresőmotorok piacán egyre nagyobb a verseny, ezért a Google öt újdonsággal turbózná fel a Chrome böngésző felhasználói élményét - írja a Techcrunch beszámolója nyomán a Portfolio.

A Chrome Actions funkció bővítésével a felhasználók egyből a keresősávból érhetnek el gyorsbillentyűket, például egy közeli üzletre rákeresve egyből indíthatnak hívást, tervezhetnek útvonalat vagy olvashatnak értékeléseket a böngésző keresési sávjában.

Az újdonságok jelenleg csak Android eszközökön érhetők el, iOS-rendszerű készülékekre az ősz folyamán érkeznek meg.

Ezen túlmenően a Google továbbfejlesztette az iPadek és androidos tableteken elérhető Chrome alkalmazást. Így az új felület lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerre láthassák az eszközön megnyitott weboldalt és a szöveges keresősávot - írják.

A vállalat bejelentése szerint a Chrome felhasználói mostantól még inkább személyre szabott keresési javaslatokat fognak kapni a felületen. Példát is felhoztak: ha valaki gyakran keres rá egy tömegközlekedési járat menetrendjére, akkor a "menetrend" kulcsszó beírását követően a gyakran látogatott weboldal fog elsőként megjelenni a keresési sávban.

A sportrajongóknak is kedvez a fejlesztéssel a Google, ugyanis a Chrome Discover új, kártyaszerű sportfelületén élőben követhetjük nyomon kedvenc csapataink mérkőzéseit, az adott meccsek kiemelt pillanatait.