Nyitókép: KucherAV/Getty Images

Ha ilyen okoseszköze van, hamarosan kidobhatja

Infostart
2024. június 5. 05:20
Valamivel több, mint egy év alatt teljesen megszűnik a támogatásuk, az idő előrehaladtával tűnnek majd el a lehetőségek, applikációk.

Hamarosan új okosóra után nézhetnek a Tizen operációs rendszert futtató Samsung termékek gazdái, a gyártó megkezdte a kiértesítésüket a viselhető eszközeik szoftveres támogatásának hullámokban való megszüntetéséről - írja az Origo. A vállalat a 2021-ben kiadott Galaxy Watch 4-gyel állt át a Google Wear OS használatára, és az előző szoftverrel szerelt modellekhez azóta is csak általános támogatást nyújtott.

Három hullámban szűnik meg a Tizen-rendszerű eszközök támogatása:

  1. 2024. szeptember 30-tól nem lehet majd többé fizetős tartalmakat vásárolni az okosórákhoz, ideértve az appokat, számlapokat és minden egyebet;
  2. 2025. május 31-től már ingyenes tartalmakat sem lehet hozzájuk letölteni, leállnak az órákhoz kapcsolódó szolgáltatások, csak a Galaxy Store "saját alkalmazások" menüje marad elérhető;
  3. és végül 2025. szeptember 30-tól már semmilyen ingyenes vagy korábban megvett tartalmat nem lehet újból letölteni az eszközre az említett menün keresztül.

Ennek megfelelően jövő októbertől lényegében végük van a Tizen-rendszerű okosóráknak, teljesen papírnehezékké ugyan nem válnak, de tartalmakat semmilyen szín alatt sem lehet majd letölteni rájuk - írják.

A támogatás megszűnése az összes Galaxy Gear modellt, továbbá a Galaxy Watch-t, a Galaxy Watch 3-at, a Galaxy Watch Active-ot, illetve a Galaxy Watch Active 2-t érinti.