Nyitókép: Pixabay

Éles fordulat jön a hétvégi időjárásban

Infostart
2024. január 20. 05:50
A szombat és a vasárnap nagyobb része is a derűről fog szólni, zavartalanul napos idő várható. Éjszakánként visszatérnek a keményebb mínuszok, de azért hidegrekordok nem fognak dőlni.

Sokáig nem élvezhetjük a hótakaró látványát, szombaton ugyanis a pozitív hőmérsékletnek köszönhetően az olvadozni fog. Éjszakánként jönnek azért a hidegebb mínuszok, frontra pedig legközelebb hétfő este számíthatunk – hangzik el a HungaroMet videó előrejelzésében.

Hétvégi időjárását egy anticiklon alakítja, aminek köszönhetően szombaton napközben felhőtlen, verőfényes időre, a Dunántúl északi részein és a Dunakanyar környékén élénk nyugatias szélre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 6 fok között várható, de a havas tájakon néhol csak 0 fok köré melegszik fel a levegő.

Hétfőn egyre több felhő érkezik fölénk, estétől pedig nő majd a csapadékhajlam. Az időjárás valamelyest enyhül, akár 10 fok körüli maximumokat is mérhetünk a hét első felében, és az éjszakai fagyok mindenképp szelídülni fognak.