Nyitókép: Roman Studio/Getty Images

Frontok jönnek-mennek, többször is változik az időjárás - előrejelzés

Infostart
2023. október 6. 05:00
A tőlünk északra elhaladó frontok továbbra is csak az égképben okoznak változást. Maradnak a melengető nappalok, éjjel viszont már nem lesz olyan hideg, mint most. Erre hétfőn számíthatunk legközelebb.

Pénteken reggel még fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, illetve a délnyugati, déli részeken erősebben felhős körzetek is előfordulhatnak, ám délelőtt mindenhol felszakad a felhőzet, és délután már országszerte napos, száraz időre van kilátás kevés fátyol- és gomolyfelhővel. A nyugati, északnyugati szelet néhol, főként a Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 12, a csúcsérték 20 és 26 fok között várható.

Vasárnap már eső és szél is lehet. A minimum-hőmérséklet 10, 18, a maximum 17, 27 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb idő és napközben fokozatosan hűlhet a levegő.