Nyitókép: Pexels

Napszemüveg, vagy esernyő? – mutatjuk

Infostart
2023. május 21. 05:00
Folytatódik a kora nyári idő, ami a pénteki nappal robbant be, bár napközben képződhetnek gomolyfelhők, záporok és zivatarok is kialakulhatnak.

Továbbra is főként anticiklonális hatások érvényesülnek kontinensünk nagy részén, hazánk viszont ennek peremén helyezkedik el, így a nedvesebb légtömegek tőlünk délre örvénylenek majd a következő napokban. A keddi nap második felében – nyugat-északnyugat felől – egy gyengülő frontrendszer éri el a Kárpát-medence térségét, ami szerda virradóra változékonyabb időjárást okozhat.

A hét utolsó napján jellemzően a napsütésé lesz a főszerep, a délutáni órákra képződő gomolyfelhőkből záporok, zivatarok azonban elszórtan kialakulhatnak. A hajnali 9-14 fok után napközben 24 és 28 fok közé melegszik a hőmérséklet, keleten-délkelet akár a 29 Celsiust is elérheti. Vasárnap jobbára mérsékelt marad a légmozgás.

Hétfőn és a keddi nap elején is napos lesz a folytatás, csak helyenként fordulhat elő kisebb csapadék – hangzik el az Országos Meteorológiai Szolgálat videós időjárás-előrejelzésében. A hőmérséklet továbbra is az átlag körül, illetve kissé a fölött alakul majd.