Nyitókép: Pixabay

Az ország minden részén lefújták a narancs riasztást, de…

Infostart
2023. március 11. 16:08
Mindenhol visszavonta a viharos szél veszélye miatt korábban kiadott másodfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, napközben az ország több vármegyéjére is másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél miatt.

Jelenleg az ország nagy részén elsőfokú (citromsárga) riasztás van érvényben az erős szél miatt, ezeken a területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

Figyelmeztető előrejelzésükben azt írták, az északnyugati szél sokfelé viharos lehet, a legerősebb lökések jelemzően 70-90 kilométer/óra körül várhatók.

A Dunántúli-középhegységben, a Balatonnál és a Dunazug-hegyvidékben időnként a 90 kilométer/órát meghaladó lökések még előfordulhatnak, majd este csillapodik a szél.

Új rekord a fővárosban

Közben az is kiderült, hogy megdőlt a fővárosi szélrekord szombaton: a János-hegyen 117 kilométer/órás széllökést mértek.

A János-hegyen mért 117 kilométer/órás, vagyis közel orkán erejű szél a 2019-ben Lágymányoson mért 99 kilométer/órás széllökés rekordját adta át a múltnak – írta az OMSZ a Facebook-oldalán.