Nyitókép: Pixabay

Nagy területen fagyott az éjjel, szezonrekord is született

Infostart
2022. október 21. 10:00
Mínusz 3,5 fok felett a top 10-be sem lehetett bekerülni.

Csütörtök napközben alapvetően nyugodt volt az időjárás, az Északi-középhegység és a főváros térségében gomolyfelhők képződtek, valamint a Dunántúl nyugati része fölé réteges felhőzet sodródott. A keleti országrészben az északkeleti, míg a Dunántúlon a délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérték.

Éjszaka északkelet felől egyre hidegebb és szárazabb levegő áramlott elsősorban a keleti megyék fölé, a légmozgás is jobbára gyenge maradt, felhők sem akadályozták a kisugárzást, így nagy területen fagypont alá tudott hűlni a levegő – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán.

Mint megjegyzik, természetesen új szezonrekord is született, Nyírlugoson 2 fokkal volt hidegebb, mint csütörtökön Zabaron, de a top 10-be sem lehetett bekerülni mínusz 3,5 fok feletti értékekkel.

A folytatásban: nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, ami napközben meg is vastagszik. Ebből csapadék nem lesz. A délkeleti szél többfelé megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 12 és 19 fok között alakul, délnyugaton lesz a legmelegebb, északkeleten a leghűvösebb.