Nyitókép: Tirachard/Getty Images

Egészen újfajta okostelefonos kijelzők jöhetnek

Infostart
2022. augusztus 2. 09:18
A lapozásokat és a játékok mozgásait szépen megjelenítő kijelzőknek van egy komoly hátránya. Ezt küszöbölnék ki egy új szabadalommal.

Nagy trenddé vált az elmúlt években a szokásos 60 Hz-nél magasabb képfrissítési sebességű kijelzők mobilokba és táblagépekbe való beépítése, hiszen ezekkel simábbnak hathatnak a panelen látható mozgások, például a weblapok görgetése vagy a mobiljátékokban való kamerapásztázás.

Ez azonban rengeteg energiát emészt fel, csökkentve az akkumulátor üzemidejét.

Az Origo azt írta, hogy a Samsung most előállt egy új szabadalommal, amely szerint olyan kijelzőket kíván készíteni, amelyek felülete egyszerre többféle sebességgel is frissíthető. Ezt a képernyő felosztásával érné el, az egyes területeken pedig egymástól függetlenül volna állítható a képfrissítés sebessége.

Egy felosztás lehetne például böngészéskor a böngészőablak és a menüsorok szétválasztása a képfrissítés szempontjából, de van javaslat a képernyő háromfelé osztására is. Ezt mutatja be a szabadalomhoz csatolt illusztrációs kép is, amelyen az egyes részek egymástól különállóan 30 / 60 / 120 Hz sebességeken frissülnek.

GalaxyClub.nl