Nyitókép: MTI/Varga György

Jön a hidegfront, ennyi esőt hoz magával

Infostart
2022. július 26. 04:35
Kedd hajnalban hidegfront érkezik, de ez a front sem csapadék, sem pedig hőmérséklet szempontjából nem hoz gyökeres változást. A hétvégéig marad a meleg, többnyire napos idő.

Egy hidegfront hatására az ország északi felén megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely az éjszaka második felében a Dunántúlon meg is vastagszik, melyből az Észak-Dunántúlon hajnaltól egyre többfelé lehet zápor, zivatar.

Kedden napközben a front felhőzete délkelet, kelet felé terjeszkedik, eközben egyre szakadozottabbá válik. A legkevesebb napsütés az ország északnyugati, míg legtöbb a délkeleti felén valószínű.

Napközben már egyre több helyen várható zápor, zivatar, a Tiszántúlra csak este érkezhet meg a csapadék. Hajnaltól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és a front átvonulásakor megerősödik a szél. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 között várható, de a hidegre érzékeny részeken alacsonyabb, míg északnyugaton és a belvárosi részeken magasabb értékeket mérhetünk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati felén 25 és 32, a délkeleti felén 32 és 38 fok között valószínű.,