Nyitókép: Pexels

Életveszélyes szórakozás terjed a hazai erdőkben

Infostart
2022. május 21. 07:10
A televíziós túlélőműsorok nyomán elkezdődtek a kevéssé támogatott kalandok.

A számtalan túlélős televízióműsor hatására egyre többen szeretnék kipróbálni magukat a természetben, ezért különféle ácsolt szerkezeteket építenek az erdőkben, hogy ott töltsenek el pár napot, és teszteljék túlélőképességük. Azonban ezek az engedély nélküli „építmények” komoly veszélyforrást jelentenek – írja a hirado.hu.

Már maga a fa megszerzése is sokszor probléma forrása, hiszen egy fa kidöntése nemcsak az emberre, hanem a természetre is több szempontból veszélyes. Ezenkívül sok esetben védett élőhelyeket túrnak fel és alakítanak át az építkezés kedvéért.

A legközvetlenebb veszélyt viszont az hordozza, hogy az erőpróbát követően az építményeket magukra hagyják. Ezek pedig kis idő elteltével életveszélyesen rozogává válnak, ugyanakkor rendkívül vonzók a kisgyermekeknek, csakúgy mint egyes vadállatoknak, akikre ráborulva az óriási fatömeg tragédia forrásává válhat.

Mindez nem azt jelenti, hogy sosem próbálhatnák ki képességeiket ezen a téren a bátrabbak. Ha megkeresik engedélyért a helyi erdőgazdálkodót, csak holtfát használnak, ügyelnek arra, hogy ne védett területen építkezzenek és a végén helyreállítják a helyszínt, akkor időtöltésük minden érintett számára kellemes emlékekkel járhat.