Nyitókép: Pexels.com

Melegebb jégkrémekkel próbálkoznak – Van, aki forrón szereti?

Infostart
2022. május 6. 18:02
Fő cél a zöldebb működés, de a langyosabb jégkrémek viselkedése is érdekes lehet.

Az Unilever számos jégkrém márkát birtokol, Magyarországon ezek közül valószínűleg a Magnum lehet a leginkább ismert, de a Ben & Jerry neve is biztos sokak számára ismerősen cseng. A vállalat mindenesetre a jégkrémek területén most új kísérletbe kezd, melynek keretében a hideg édességeket az eddigi mínusz 18 fokos hőmérséklet helyett mínusz 12 fokon tárolnák az üzletekben és a kiskereskedőknél – írja a CNBC cikke nyomán a vg.hu.

Az óriáscég a lépéstől az üvegházhatású gázok kibocsátásának egységenként 20 és 30 százalék közötti csökkenését várja. A tesztet elsőként Németországban és Indonéziában hajtanák végre.

Nem pusztán az energiafelhasználás érdekli a vállalatot, arra is kíváncsiak, hogy reagálnak a jégkrémek a magasabb hőmérsékletre. A cég szerint

a kiskereskedőknél található mélyhűtők adják a cég értékláncában bekövetkező kibocsátások mintegy 10 százalékát,

miközben az Unilever célja az, hogy 2039-re elérje a nettó zéró kibocsátást.