Nyitókép: Pixabay

Jön az enyhülés, de egymást érik majd a frontok - előrejelzés

Infostart
2022. január 25. 05:00
A nyugat-európai anticiklon peremén a következő napokban is gyenge frontok érkeznek, így például kedden egy gyenge melegfront. Jelentős csapadékra nem kell számítani, de a hét második felében némileg enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, így szeles, változékony időre van kilátás.

Kedden a déli megyékben is lassanként megnövekszik a felhőzet, de a felhőtakaró szakadozott lesz, így másutt is lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok. Egyedül az északkeleti megyékben lehet erősen felhős vagy borult az ég, arrafelé a déli óráktól gyenge havazás előfordulhat.

A nyugati szél a főváros tágabb térségében megélénkülhet, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, +5 fok között alakul, de az északkeleti határnál több fokkal fagypont alatt alakul a csúcsérték - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Szerdán szakadozott felhőzet lesz felettünk, így többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az égbolt. A Dunántúlon előfordulhatnak kevésbé felhős időszakok, míg keleten éjszaka zúzmarás köd is képződhet, mely egyes körzetekben tartósabban megmaradhat, így arrafelé párás, borult területek is lehetnek.

Elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás, napközben esetleg szitálás, eső is.

Az északkeleti országrészben végig gyenge marad a légmozgás, míg másutt az északnyugati szelet időnként élénk, egy-egy helyen erős lökések is kísérhetik. A minimum-hőmérséklet általában -5 és +1 fok között várható, de a kevésbé felhős, szélcsendes, havas tájakon ennél hidegebb lesz. A csúcsérték többnyire 2 és 7 fok között valószínű, de a tartósan ködös, rétegfelhős keleti tájakon fagypont körüli maximumok is lehetnek.