Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Javier Etxezarreta

Sok eső érkezik, de nem lesz áztatás hétfőn

Infostart
2021. október 11. 04:45
A közelben örvénylő légörvény távolodik, töltődik, de felhőzete még mindig itt lesz, és délen még további csapadékra is számíthatunk belőle hétfőn. Erős lesz a szél.

Hétfőn az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Kevésbé felhős területek délutánig leginkább az északkeleti harmadban lehetnek, majd késő délutántól északnyugat felől átmeneti határozottan felhőzetcsökkenés kezdődik.

Az éjszaka folyamán a csapadékzóna délnyugat, dél felé szorul vissza, és napközben is elsősorban a déli határvidéken lehet - többnyire gyenge, de néhol időnként közepes, esetleg erősebb intenzitású - eső, bár délután, este a keleti határ közelében is csepereghet néhol. Másutt kisebb a csapadék esélye.

Az északkeleti, keleti szél főként a nyugati, északnyugati megyékben lesz élénk, amely délelőtt északnyugatira, északira fordul, és napközben Sopronnál akár erős lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 9 fok között alakul, de a kevésbé felhős északkeleti határvidéken előfordulhat gyenge légköri fagy.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között valószínű, de a keleti határnál 16, 17 fok is lehet, illetve a csapadékos délnyugati részeken 10 fok alatt maradhat a maximum.