Nyitókép: Pixabay

Ha ilyen gépe van, inkább még ne frissítsen Windows 11-re

Infostart
2021. október 8. 13:28
A rendszer két hibája akadályozza a számítógépek működését frissítés után.

Hivatalosan is megjelent már a Windows 11, több számítógép-tulajdonos már használja is, mások pedig most frissítenek a legújabb kiadásra. Ezzel kapcsolatban a hvg.hu a The Verge alapján megjegyzi: az AMD teljesítményvesztésre figyelmezteti processzorai használóit.

Az amerikai gyártó és a Microsoft két olyan hibát is talált a legújabb Windows működésében, amik hátráltathatják a rendszer normál működését.

Az első érinti a nagyobb kört, főként az esportban is érintett videojátékok használóit. Az L3 gyorsítótár elérése a megszokottnál háromszor lassabban mehet végbe az AMD által kiadott, elsősorban Ryzen típusú processzoroknál. Ilyen helyzetben 3-5 százalékos teljesítménycsökkenés mérhető, az esportban érintett videojátékoknál viszont akár 10-15 százalékos visszaesés is bekövetkezhet.

A másik probléma, hogy a szoftver nem mindig osztja el úgy az erőforrásokat a magokon, ahogy az optimális lenne, akkor, ha nyolc vagy annál több maggal rendelkező processzor, illetve ezeken belül is a 65 wattnál nagyobb TDP fogyasztással működő pörög a gépben.