Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Milliós nyereményt ért hinni a magyar pólós lányokban

Infostart / InfoRádió - Virányi Zsolt
2021. augusztus 13. 06:17
Minden második fogadó helyesen tippelte meg a magyar olimpiai érmek számát – derült ki a Szerencsejáték Zrt. közleményéből. Mint ismert, összesen 20 éremmel, közte 6 aranyéremmel zártak a magyar sportolók a tokiói nyári ötkarikás játékokon. A legtöbb fogadó a kardvívó Szilágyi Áron sorozatban harmadik elsőségére tett – mondta az InfoRádiónak a cég kommunikációs igazgatója, hozzátéve, hogy továbbra is a labdarúgó-mérkőzések a legnépszerűbbek.

Úgy tűnik, hogy a magyar fogadók optimisták voltak a tokiói olimpiát illetően, ezáltal jól is tippeltek a Szerencsejáték Zrt. Tippmix és TippmixPro felületein. Több mit 50 százalékuk nyert azzal, hogy helyesen azt várta, hogy 17, 18 vagy 19 magyar érem fog születni az ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a cég kommunikációs igazgatója, megjegyezve, hogy több érdekesség is született az olimpián fogadási szempontból. A magyar fogadók Szilágyi Áronnal kapcsolatban voltak a legoptimistábbak, 94 százalékuk várta a kardvívót az 1. és 4. hely közé, és bár viszonylag alacsony odds mellett, de nyerhettek.

Bánhegyi Zsófia emlékeztetett, idén két nagy nemzetközi versenyt vártak a fogadók, és bár igaz, hogy sokan fogadnak minden egyedik évben az olimpiára is, közel sem annyian, mint a nemzetközi futballeseményekre. Összehasonlításképp elárulta, hogy például Lőrincz Tamás birkózó fináléja esetében mintegy 13 ezer fogadás köttetett – a 79 százalék a magyar sportoló diadalát várta –, ami egy nagy számnak tekinthető, míg

a magyar–portugál mérkőzésre, ami a Puskás Stadionban zajlott, 1,3 millió fogadás érkezett.

Vagyis az labdarúgó-Európa-bajnokságnak elsöprő volt az ereje idén (is) a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási bevételeiben.

A szakember az InfoRádió érdeklődésére válaszolva arra is kitért, jelenleg a legnépszerűbb, egyben lekedveltebb termék az ötöslottó a magyar lakosság körében, ez azonban csak 11 százalékát hozza a cég árbevételének, míg a teljes sportfogadási szegmens már átlépte a felét, 54 százalék, és egy dinamikus bővülést prognosztizálnak a következő 5 évben.

Visszakanyarodva az olimpiához, Bánhegyi Zsófia megjegyezte: a magyar csapat szenzációs szereplése mellett volt egy magyar fogadó is, aki szenzációsan szerepelt, miután

egy 1000 forintos tétre több mint 1 millió forintos nyereményt tudott elkönyvelni.

Elsősorban annak köszönhetően, hogy hitt a magyar női vízilabda-válogatottban, aki a csoportmérkőzések során legyőzték az olimpián 13 éve veretlen amerikaiakat. A szerencsés nyertes egyébként egy hármas kötésben – még két eseményre fogadva – érte el a remek eredményt, akinek ezúton is gratulációját fejezte ki a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatója.

A két kiemelkedő nemzetközi sporteseményt követő időszakot illetően a szakember jelezte, a nemzetközi mérkőzések jelentős hatással vannak a Szerencsejáték Zrt. bevételeire, a legnépszerűbbek a Bajnokok Ligája, a Premier League, a La Liga és a Bundesliga, de az NB I is a hatodik helyen áll, és mivel a futball 63 százalékát adja a bevételeiknek, így vélhetően egy dinamikus növekedést is elkönyvelhetnek majd az év végééig. „Amit momentán látunk, hogy

az Eb alatt megdöntöttük az árbevételi rekordunkat az összárbevételt tekintve és a sportfogadásban is.”


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Milliós nyereményt ért, hogy hitt a magyar pólós lányokban
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást