Nyitókép: Pexels

Harmadfokú figyelmeztetéseket is kiadott a meteorológiai szolgálat

Infostart / MTI
2021. július 27. 05:40
Hétfőn elrendelték a hőségriadót, be is köszönt is a forróság, és lassan eltűnnek a felhők is az égről.

Kedden többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Tovább fokozódik a hőség, az északi, északnyugati tájak kivételével nagy területen 27 Celsius-fok, sőt délkeleten 29 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Az országos előrejelzés szerint kedden a hajnali 15-23 fokról délután 31-37 fokig melegszik fel a levegő. Időnként megélénkülhet a délnyugati szél.

Békés és Csongrád-Csanád megyére harmadfokú, Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kedden napközben az ország északnyugati harmadában zivatarok is kialakulhatnak. Emiatt Budapestre, továbbá Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Vas megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Szerdán is sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati szél időnként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. Este a Kisalföldön északnyugatira fordul a szél. A minimum-hőmérséklet 15 és 23, a maximum 32 és 38 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos időre van kilátás, legfeljebb egy-egy zápor, esetleg zivatar fordulhat elő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 23, a csúcshőmérséklet 32, 38 fok között valószínű.