Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Mutatjuk, hol lesznek korlátozások a szombati biciklis felvonulás idején - térkép

Infostart
2021. június 25. 06:52
Hosszú szünet után lesz újra bringás felvonulás a fővárosban - szombat délután 2 órakor kezdődik a Margit hídnál.

A koronavírus-járvány miatt hosszú-hosszú ideje nem volt már kerékpáros felvonulás Budapesten, jöttek viszont a rekordok a különféle kerékpáros számlálókon, ami azt mutatja, folyamatosan nő az igény a városi, közlekedési célú kerékpározásra, az infrastruktúra fejlesztésére.

Ennek jegyében szervez szombaton újra I bike Budapest kerékpáros felvonulást a Magyar Kerékpárosklub, az eseményre a Facebookon már több mint 10 ezren jelentkeztek be előzetesen.

A nem kerékpárral közlekedők segítésére a Magyar Kerékpárosklub részletes összeállítást közölt arról, mi várható a fővárosi közlekedés frontján szombaton a rendőrség által biztosított útvonalakon, Margit hídi (budai) indulással, 14 órától.

A kerékpáros felvonulás a budai alsó rakparton, a Műegyetem rakpart egy szakaszán, a Petőfi híd északi oldalán, a Közraktár utcán, a pesti alsó rakparton, a József Attila utcán, az Andrássy úton, a Bajza utcán és a Damjanich utcán éri el a Városligetet. (A Petőfi hidat kivéve a felsorolt utakon a menet elhaladása alatt nem lehet közlekedni.)

Az eseményt Hollandia nagykövete, René van Hell nyitja meg, 17 órakor pedig bringaemelés lesz a Városligetben, 18 órára így mindenki visszaér Eb-meccset nézni, ahová szeretne - jelzi a kerékpárosklub.

A felvonuláshoz védettségi igazolványra nincs szükség, a maszkviselés sem kötelező.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tízezren bicikliznek hétvégén a belvárosban
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást