eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Már lehet készülni a jó időre - előrejelzés a hétvégéig

Két napig biztos nem kell megijedni a felhőktől, utána azonban lehet meglepetés.

Csütörtökön a nap első felében többórás napsütés várható, majd délután sok gomolyfelhő képződik, amelyek néhol akár tartósabban is összeállhatnak. Csapadék nem várható, de a nyugati határszél térségébe egy-egy zápor, esetleg zivatar besodródhat. Az északi, északkeleti szél a keleti országrészben és Sopron térségében élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken nappali gomolyfelhő-képződés várható többórás napsütéssel, emellett főleg nyugaton fátyolfelhők is lehetnek. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. Általában mérsékelt marad a légmozgás, inkább csak a Nyugat-Dunántúlon élénkülhet meg időnként a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 6 és 14 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken akár ennél több fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. A csúcsérhőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Szombaton a fátyolfelhők, illetve a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Zápor, zivatar helyenként alakulhat ki a képződő gomolyfelhőkből, erre valamivel nagyobb esély a nyugati határvidéken, illetve az északi, északkeleti megyékben mutatkozik. A déli szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül, emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős, esetleg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet döntően 8 és 15 fok között szóródik, de a hidegre érzékeny helyeken akár ennél több fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. A maximum-hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Vasárnap a fátyolfelhők, illetve az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett néhány órás (az előző napokhoz képest kevesebb) napsütésre van kilátás, emellett tartósabban felhős körzetek is előfordulhatnak. Szórványosan zápor, zivatar várható. Időnként megélénkül a délkeleti szél, emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű, 25 fok alatti maximumok a tartósabban felhős vidékeken fordulhatnak elő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×