eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Nyitókép: Pixabay

Már lehet készülni a jó időre - előrejelzés a hétvégéig

Két napig biztos nem kell megijedni a felhőktől, utána azonban lehet meglepetés.

Csütörtökön a nap első felében többórás napsütés várható, majd délután sok gomolyfelhő képződik, amelyek néhol akár tartósabban is összeállhatnak. Csapadék nem várható, de a nyugati határszél térségébe egy-egy zápor, esetleg zivatar besodródhat. Az északi, északkeleti szél a keleti országrészben és Sopron térségében élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken nappali gomolyfelhő-képződés várható többórás napsütéssel, emellett főleg nyugaton fátyolfelhők is lehetnek. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. Általában mérsékelt marad a légmozgás, inkább csak a Nyugat-Dunántúlon élénkülhet meg időnként a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 6 és 14 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken akár ennél több fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. A csúcsérhőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Szombaton a fátyolfelhők, illetve a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Zápor, zivatar helyenként alakulhat ki a képződő gomolyfelhőkből, erre valamivel nagyobb esély a nyugati határvidéken, illetve az északi, északkeleti megyékben mutatkozik. A déli szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül, emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős, esetleg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet döntően 8 és 15 fok között szóródik, de a hidegre érzékeny helyeken akár ennél több fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. A maximum-hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Vasárnap a fátyolfelhők, illetve az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett néhány órás (az előző napokhoz képest kevesebb) napsütésre van kilátás, emellett tartósabban felhős körzetek is előfordulhatnak. Szórványosan zápor, zivatar várható. Időnként megélénkül a délkeleti szél, emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű, 25 fok alatti maximumok a tartósabban felhős vidékeken fordulhatnak elő.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×