Nyitókép: Volkswagen/Facebook

Megkérdezték az elektromos autósokat, mennyire elégedettek

Infostart
2021. április 30. 05:20
Nem panaszkodnak arra sem a belsőégésű motorról e-autóra váltók, hogy kicsi az új kocsijuk hatótávja, pedig a hagyományos motorban utazóknak ez nagy félelmük.

Annak érdekében, hogy átláthatóbbá váljon, mi motiválja vagy éppen gátolja a vezetőket az elektromobilitásra való váltásban, a Nissan 7 ezer európai autóst kérdezett meg. Ebből 3 500-nak elektromos autója van, 3 500-nak pedig belsőégésű motorral szerelt járműve. Az európai autó tulajdonosok 70 százaléka megfontolná, hogy elektromos autóra váltson a következő autóvásárlása során – írja az autoszektor.hu.

Néhány adat az e-autó sofőrök elsődleges eredményeiből:

  • 89 százalékuk nyilatkozta, hogy a váltás volt a helyes döntés.
  • 74 százalékuk nyugodtabb és
  • 77 százalék találja egyenletesebbnek a vezetési élményt a belső égésű motoros autókkal szemben.
  • Mivel az elektromos autó tulajdonosok 97 százaléka “várakozásnak megfelelőnek” vagy “könnyebbnek” találta a váltást, ez ígéretes kilátásokat jelent azok számára, akik hajlandóak elindulni ezen az úton.

Az autóvezetők többsége (70 százalék) vallja, hogy az elektromos autójuk hatótávja felülmúlta a vásárlás előtti elvárásaikat. Ez ellensúlyozza a belső égésű autóval rendelkező sofőröknek azon 58 százalékát, akik azért nem veszik fontolóra elektromos autó vásárlását, mert az túl rövid hatótávolságot nyújt.