Nyitókép: Pixabay

Körvonalazódik a Windows 10 új arca

Infostart
2021. április 27. 05:40
Várhatóan ősszel jön a Sun Valley nevű frissítés.

A Windows 10-et használók idén is két nagy frissítésre számíthatnak (21H1, illetve 21H2), és a másodikban, a várhatóan ősszel megjelenő kiadsában debütálhat a Sun Valley nevű munka gyümölcse, ami a szoftver teljes arculatváltását fogja eredményezni.

Hivatalos bejelentés még nincs, ám néhány dolog már ismert azoktól, akik hozzáférnek a preview, vagyis a hivatalos kiadás előtti Windows-verziókhoz. Ebből szemezgetett a Windows Latest, amit a hvg.hu. szemlézett.

A portál szerint az eredmény ahhoz hasonló lesz, mint amivel a macOS használói találkozhatnak, ha bekapcsolják az eszközüket.

Az alsó tálcán lévő ikonokhoz például újfajta, "lebegő" menük érkeznek, erről már több verzió is kiszivárgott - a legutóbbi az alábbi gifen látható, és már tudni, hogy a véglegesben nem marad majd meg az ablak körül látható keret.

A menük továbbá szinte mindenütt kerek szélekkel és modern megjelenéssel rendelkeznek majd.

Az is biztosnak látszik, hogy a Microsoft egy sokkal letisztultabb Start menüben gondolkodik, ennek néhány variációját is láthatták már a beavatottak korábban, de a végleges forma még itt sincs meg. Ez esetben szintén egy "lebegő" menü érkezhet.