Nyitókép: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

Ónos eső vezetheti fel a havazást, majd jön a kemény tél

Infostart
2021. január 12. 04:35
Néhány órás napsütés után kedden délután megérkezik egy front a felhőzetével.

Reggelig a keleti, délkeleti részeken több lesz a felhő, és továbbra is lehet gyenge havazás, máshol egyre nagyobb területen kiderül az ég. Néhol pára, ködfoltok is lehetnek.

Kedden a Tiszántúlon eleinte borongós idő várható némi hószállingózással, másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A déli óráktól északnyugat felől egy frontális felhősáv érkezik, fokozatosan mindenütt beborul. Kora estétől északnyugat felől csapadékhullás veszi kezdetét: eleinte vegyes csapadék valószínű (ónos eső is lehet átmenetileg), majd késő este már északon is egyre nagyobb területen havazni kezd. Kedden napközben a délnyugati szél helyenként megélénkül.

A hőmérséklet hajnalban az ország délkeleti felén 0, -5, másutt -5, -8 fok között alakul, a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +4 fok között várható, a naposabb helyeken lesz a melegebb.

A meteorológiai szolgálat közölte azt is, hogy a hét közepétől egyre hidegebb levegő érkezik, a hét vége felé zordabb arcát mutatja felénk a tél, egyre keményebb fagyokra kell számítani.