Nyitókép: Pixabay

Esővel fordulhatunk rá a szilveszterre

Infostart
2020. december 30. 04:50
Szerda estig a Kárpát-medence fölé is előbb száraz, majd nedves légtömegek érkeznek, újra többfelé elered az eső.

Éjszaka dél felől mindenütt beborul, és éjfél után egyre több helyen várható eső, zápor. Szerda estig a Tiszántúlon valószínű a legtöbb, az Alpokalján a legkevesebb csapadék. A déli szél időnként megerősödik, majd estére veszít ugyan erejéből a légmozgás, de egy-egy erős széllökés még ekkor is előfordulhat. Éjjel és szerdán már inkább csak élénk széllökések várhatók.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 6 és 12 fok között valószínű.

Szilveszterkor az ország nagy részén erősen felhős, illetve borult lesz az ég, majd délutántól nyugaton már vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon számottevő csapadék nem valószínű, másutt sokfelé várható eső, zápor. A hegycsúcsokon havas eső, hó sem kizárt. Az északi, északnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Várhatóan 2021 is esősen kezdődik. A csapadékzóna kelet felé haladva a déli órákig elhagyja az országot. Késő délután, este főleg a nyugati, illetve az északi megyékben fordulhat elő helyenként kisebb eső, zápor. Ekkor gyenge fagy is előfordulhat éjszaka.