Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Esős, havas lesz a szombat, de aztán hatalmas változás jön

Infostart / MTI
2020. október 17. 05:00
A jövő hét közepéig marad a hideg, szerdától viszont markáns melegedés kezdődik - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken. A szombat csapadékos lesz, a hegyekben hó is jöhet.

Az OMSZ szerint az egymást váltó mediterrán ciklonok helyett lesz egy nagy légörvény Magyarországtól nyugatra, és ezzel érkezik a meleg levegő.

A valószínűségi előrejelzés szerint 15 Celsius-foknál is melegebb lesz, sőt nyugaton a 20 fok feletti értékeknek is nagy a valószínűsége a jövő hét második felében - tették hozzá.

Ám ne rohanjunk ennyire előre, előbb itt van a mostani hétvége.

Szombaton a délnyugati megyékben nagyobb területen is felszakadozik, csökken a felhőzet.

Szombat reggel, délelőtt még elszórtan, immár az Alföldön is várható eső, zápor, majd délutánra a Dunántúlon, estére pedig a Dél-Alföldön is megszűnik a csapadék.

(Az Északi-középhegység csúcsain éjszaka és szombat napközben is előfordulhat havas eső, esetleg hó.)

A Dunántúlon az északnyugati szelet szombaton már többfelé erős széllökések kísérik, de a keleti megyékben is megélénkül a nyugati, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul, 7 foknál enyhébb idő inkább csak a Nyírségben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 8 és 13 fok között alakul.