Nyitókép: Pixabay,com

Lecsapott a hidegfront az országra, Budapest több pontján fákat csavart ki szél

Infostart
2020. szeptember 1. 06:29
Hétfőn estefelé, több hullámban érkezett meg az országba a hidegfront. Éjjel, úttestre, parkoló autókra, lakóházakra is dőlt fa.

Az ország fölött több hullámban vonult át a kánikulát záró hidegfront, Budapesten is egymást váltották a felhős és a viharos órák. Az országban többfelé volt jégeső, kiadós csapadék, heves villámtevékenység, erős szél.

Budapesten az Andrássy úton, a Terror Háza Múzeumnál az úttestre dőlt egy nagyméretű fa, amely forgalmi akadályt okozott. A II. kerületi Törökvész úton a bevásárlóközpontnál több, úttestre kidőlt fa zárta el az utat - közölte éjszaka Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A reptérre vezető gyorsforgalmi út XVIII. kerületi szakaszán három forgalmi sávot foglalt el egy kidőlt fa.

Éjfélkor huszonhat helyszínre várták a segítséget a főváros hivatásos tűzoltóegységeitől a viharos időjárás okozta károk miatt.

A katasztrófavédelem honlapjának tanúsága szerint villámcsapás miatti tüzekhez is riasztották a tűzoltókat, többször házak tetőszerkezetén csaptak fel a lángok.

Az Időkép villámtérképén kivehető, hogyan haladt északkelet és a főváros felé a viharzóna. A heves villámlások a videókon, fotókon is jól látszanak.

"Körbelőtték a Gellért-hegyet" - Rippel Erik fotója az Időképen

Katicacica fotója Orciról az Időképen