eur:
394.74
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Megjöttek a színkódok, tömegek mondják le a külföldi utazást

A legbátrabbak a 39 éven aluliak, a középkorosztály többsége viszont nem lépi át idén az országhatárt, azért, hogy nyaraljon.

A magyarok utazási számításait 41 százalékban húzta keresztül, hogy színkódos utazási besorolást kaptak az egyes országok a július 15. óta hatályos kormánydöntés értelmében - ez derül ki a Napi.hu cikkéből, amely a Pulzus Kutató friss közvélemény-kutatásán alapszik.

A magyar lakosság bő harmada így nem is nyaral idén,

a nők és a budapestiek között különösen magas az otthonmaradási arány.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a sárga és a piros besorolású országokba csak akkor szabad utazni, ha onnan hazatérve kéthetes karantént vállal az ember, vagy beszerez 5 napnál nem régebbi, negatív teszteredményt, méghozzá kettőt is. Ez utóbbi komoly áldozatot jelenthet, ugyanis egy PCR-teszt 30 ezer forintba kerül, kettő 60-ba, egy négytagú család tehát 240 ezer forintot csak erre ki kell, hogy adjon, ha nem vállalja a két hetet hazatérve.

A megkérdezettek 22 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem változtat a nyaralási tervein, lehetséges persze, hogy ők nem is terveztek semmilyen külföldi látogatást.

A nők otthonmaradása mögött meghúzódhat egyébként az a tényező is, hogy a távoktatás időszakában lenullázták éves szabadságkeretüket.

A megkérdezettek válaszainak korosztályi bontása is izgalmas: a 39 éven aluliakat nem igazán fogja vissza a karanténfenyegetettség (több mint kétharmaduk biztosan megy nyaralni), a 40-59 évesek viszont többségükben otthon maradnak az intézkedés hatására.

A budapestiek fele nem nyaral.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×