eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Zivatarfelhők Nagykanizsa felett 2019. július 7-én. Heves zivatarok veszélye miatt narancssárga (másodfokú) riasztást adott ki Nyugat- és Délnyugat-Dunántúl egyes részeire az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Nyitókép: MTI/Varga György

Hidegörvény rondít bele az időjárás, kiadták a figyelmeztetéseket

Péntek estig a Kárpát-medence fölé nyugat felől kissé hűvösebb, nedvesebb levegő áramlik.

Pénteken eleinte többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk többfelé esővel, záporral, majd reggeltől, délelőttől északnyugaton, nyugaton felszakadozik, csökken a felhőzet, és a Dunántúlon egyre inkább csak elszórtan lehet zápor, esetleg zivatar. A Dunától keletre túlnyomóan borult marad az ég. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, napközben helyenként meg is erősödik.

Zivatarveszély miatt péntekre Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 18 és 24 fok között alakul.

Szombaton a Dunántúlon és a középső tájakon a néhány órás napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki. Keletebbre haladva ugyanakkor egyre zártabb, vastagabb lesz a felhőtakaró, és a keleti határvidéken tartós eső is előfordulhat. Főként a Dunántúlon sok helyütt erős, zivatarok környezetében viharos széllökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Zivatarban lehetnek csak átmenetileg viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Hétfőn már átlagosan meleg idő valószínű, kedden pedig kánikula lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×