eur:
392.86
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Az Apple figyelmeztet: baj lehet, ha letakarjuk a laptop kameráját

A figyelmeztetés mellett még egy tanácsot is hozott az Apple a felhasználóinak.

Régóta megszokott dolog már, hogy a különböző notebookok beépített kamerát is tartalmaznak, és különféle biztonsági okokra hivatkozva sokan szimplán le is takarják azt, hogy még véletlenül se tudjon a felhasználó engedélye nélkül képet rögzíteni. Ám nem biztos, hogy tanácsos ez a manőver, ha az Apple eszközeit használjuk – írja a pcworld.hu.

Az Apple ugyanis arra hívta fel a figyelmet, hogy a kameratakarók kárt tehetnek a MacBook, a MacBook Pro, illetve a MacBook Air képernyőjében a készülék lecsukásakor, ami nyilván elég kellemetlen meglepetés lehet a felhasználók számára. Sőt, elvileg egy ilyen apróság még a laptopok fényérzékelő szenzorára is hatással lehet, aminek következtében akár az is előfordulhat, hogy a gép nem tudja automatikusan beállítani a fényerőt.

A vállalat azt javasolja, hogy a kameratakaró használata helyett inkább figyeljük a kamera állapotjelző fényét, ugyanis a hardver úgy lett megalkotva, hogy csak a fénnyel együtt tud működésbe lépni.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×