Nyitókép: Pixabay

Többé nem lehet elhalasztani a Windows 10 frissítéseinek telepítését

Infostart
2020. június 30. 05:20
A májusi kiadástól szigorodik a Microsoft frissítési politikája: a módosításokkal a telepítésekkel kapcsolatos káoszt akarja megszüntetni a cég.

A Microsoft többé nem engedi meg, hogy elodázzuk a Windows 10 frissítéseinek telepítését. A cég eddig lehetővé tette, hogy meghatározott ideig (legfeljebb 365 napig) visszatartsuk a funkciófrissítéseket, viszont a Windows 10 2004-től kezdve már csak a frissítések 35 napos szüneteltetésére lesz módunk.

Egészen mostanáig a Windows 10 Pro, Education és Enterprise kiadások felhasználói két funkciófrissítést is elbliccelhettek. A Microsoftnak ez nagyon nem tetszett, mert a frissítési politika módosítása nyomán sok rendszer túl ritkán frissült, és a zavarok elkerülése érdekében úgy döntöttek, hogy a májusi funkciófrissítéssel kezdődően Windows Update-ből kiveszik a halasztásokat.

Ugyanakkor az üzleti felhasználók számára a Microsoft maga ajánl kerülőutat a korlátozások megkerülésére. Ha továbbra is élni szeretnének a korábbi lehetőségekkel, a Helyicsoportházirend-szerkesztőben meg lehet adni a Minőségi frissítések fogadási idejét – írja a Computerworld.hu.