eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay,com

Riasztásos hétfőnk lesz: hőség, viharok, jégeső

Az országban hétfőn a hőség mellett várhatóan több helyen is kialakul 70-100 km/h-t meghaladó szélroham, helyenként felhőszakadás, nagy méretű jég is lehet.

Hétfőn napközben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és a késő délelőtti óráktól egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar.

Heves zivatarok is várhatóak, amelyeket viharos szél, felhőszakadás, illetve jégeső kísérhet.

Hétfőn az eleinte délnyugati, déli szél megélénkül, majd egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 36 fok között valószínű, 30 fok alatti csúcsértékekre az Északnyugat-Dunántúlon számíthatunk, majd délután egyre nagyobb területen visszaesik a hőmérséklet.

Figyelmeztető előrejelzés hétfőre:

HIDEGFRONT, HEVES ZIVATAROK:

Hétfőn a késő délelőtti óráktól az Alföldön, északkeleten, Észak-Dunántúlon már kialakulhatnak zivatarok, néhol már heves zivatar is. Délutántól északnyugat felől egy zivataros hidegfront érkezik, melynek közelében

várhatóan több helyen is kialakul 70-100 km/h-t meghaladó szélroham, helyenként felhőszakadás, nagy méretű jég.

A csapadékmennyiség rövid idő alatt helyenként elérheti a 20-40 mm-t. A front késő délután, este eléri a Duna vonalát, majd továbbhaladva késő estétől hagyja el a keleti, délkeleti országrészt, miközben a front mögött csillapodik a szél, megszűnik a csapadék.

HŐSÉG:

A középhőmérséklet még több helyen elérheti a 25, 26, délen és városi környezetben a 27 fokot, de az érkező hidegfront felfrissülést hoz - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×