eur:
392.83
usd:
368.12
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Biciklisek a fővárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Rekordok dőltek meg budapesti kerékpárszámlálókon

A héten a budai rakparton elhelyezett és a Csepelre vezető Weiss Manfréd úti kerékpárszámlálón is megdőltek a napi rekordok, soha nem mértek még ekkora biciklis forgalmat ezeken a helyeken.

A veszélyhelyzet feloldására tekintettel feltételezhető, hogy a koronavírus elkerülése céljából kerékpárra váltók közül sokan a mindennapokban, munkába járásra is használni kezdték a kerékpárjukat.

Szerdán minden eddiginél többen haladtak el a Bem téri és Weiss Manfréd úti kerékpárszámlálók felett, totális rekordot felállítva. Május elején már megdőlt a normál napi rekord, de a most a csúcstartó nap (2018. április 22-én a számlálók mellett haladt el a 25000-es I bike Budapest felvonulás) eredményeit is felülmúlták a kerékpározók. Mindezt a Magyar Kerékpárosklub közölte az Országos Sajtószolgálaton keresztül.

Az adat azért is érdekes, mert a tavaszhoz képest már nagyjából visszaállt a reggeli és délutáni csúcsforgalom, tehát a karantén alatti időtöltésnek kerékpárra váltók közül jó eséllyel egyre többen közlekedők lesznek.

A rakparti kerékpárút mellett szintén rekordot döntő, Csepelt a belvárossal összekötő kerékpárút sokaknak különösen vonzó lehet, ha nem akarnak HÉV-pótló buszokkal utazni a vonalfelújítás alatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×