eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kémiai szúnyogirtást végez egy An-2 típusú repülőgép a Tisza-tónál, Kiskörénél 2018. május 29-én. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az országos szúnyoggyérítési program hatodik hetében újabb 45 ezer hektáron folytatja a szúnyogirtást.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem álom már a Tisza-tó bringaköre

Hetek vannak hátra az átadásig. Összesen 67 kilométer a kisebbik tókör.

Tiszafüred és Poroszló között egy 6,5 kilométeres kerékpárút épült, amelynek része a 280 méter hosszú füredi Tisza-híd melletti kerékpároshíd, ezen az utolsó simításokat végzik. A fejlesztés részeként a Szomorka-patakot és az Eger-patakot is "átívelték", előbbi körülbelül háromszáz, utóbbi nyolcvanhat méter hosszú. A látványos, íves tartópillérek jól illeszkednek a környezetbe, a két híd együttes súlya pedig meghaladja az ötszáz tonnát - olvasható a Szoljon.hu portálon.

Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megye határán 2018. júliusában indult a munka, mely során építeni kezdték a Tiszafüred és Poroszló között elhelyezkedő hidat. Idén júniusban tervezik az új szakasz átadását, mellyel bezárul a Tisza-tavat ölelő hatvanhét kilométer hosszú kerékpárút.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×