Nyitókép: MTI/Nagy Lajos

Alkalmazkodtak a járványhoz, így készülnek a balatoni vízimentők

Infostart
2020. április 28. 05:44
Noha mindig úgy gondolták, hogy tanfolyamaikon nagyon fontos a folyamatos személyes kapcsolat, most ebből kicsit engedniük kellett és átálltak a távoktatásra.

Természetesen, ez csak az elméleti képzést jelenti: a következő online kurzus május 8-án indul a Vízimentők Magyarországi szakszolgálatánál. A gyakorlati órák akkor következnek, amikor a járvánnyal kapcsolatos helyzet és intézkedések azokat lehetővé teszik.

A szervezet közleményét idézi a Hirbalaton.hu portál: “a felkészülés része minden évben az utánpótlás képzése is. Mindig szükségünk van új kollégákra. A kialakult helyzet azonban kihívás elé állított minket. Általában márciustól zajlanak folyamatosan a tanfolyamaink, viszont ebben az évben nem tudjuk a hagyományos módon bonyolítani a képzéseinket. Tudtuk, hogy nem állhatunk le, nem várhatunk, mert mire a járványügyi helyzettel kapcsolatos korlátozások (vagy éppen a korlátozások feloldása) lehetővé teszik a tanfolyamok szervezését, már késő lesz.”

Hangsúlyozzák, hogy a szakmai követelményekből nem engednek és továbbra is minden segítséget megadnak a hallgatóiknak. Jelenleg élő, videós kapcsolattal tartják az órákat, folyamatos tesztelési lehetőséggel és tanulási segédanyagokkal is támogatják a felkészülést. Minden úgy zajlik, mint egy „hagyományos” tanfolyamon, csak az órákon a monitoron keresztül látják egymást. Egy kurzust már elindítottak, és mint írják, jók a tapasztalatok.