Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Tizenhétszer sokkolták a mentők, másodszor is visszajött a halálból egy győri férfi

Infostart
2020. április 22. 12:10
Az ötvenéves férfi győri otthonában lett rosszul, a lánya kezdte meg az újraélesztését, a megdöbbentő történetről maguk a mentők számoltak be a közösségi oldalukon.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Facebook-oldalán így írtak a történtekről: „Péntek este telefonon kértek azonnali segítséget egy férfihez, akinek leállt a légzése. A beteg lánya példamutatóan végezte az életmentő nyomásokat apja mellkasán, ám ez nem hozott eredményt” – írta oldalán az OMSZ. „A gyors kiérkezés után bajtársaink azonnal ádáz küzdelembe vetették magukat a beteg életéért, akit az elhúzódó emelt szintű ellátás alatt – rengeteg gyógyszer adása mellett – összesen 17 alkalommal sokkoltak a szakemberek. A hősies küzdelem eredményesen zárult, a harcot végül az életmentők fölényes győzelme zárta, amikor stabil kórházba szállítását követően a beteg maga köszönte meg a segítséget! Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!”

A férfi már másodszor jött vissza a halálból, a Blikknek a kórházban azt mondta, fél évvel ezelőtt kísértetiesen hasonló történt vele. Álmából ébredt, érezte, hogy vizesedik és nem kap levegőt. Akkor is a lánya és az élettársa volt otthon, ők hívtak mentőt. Már épp elfelejtette volna az egészet, amikor jött a mostani roham, ebből nem emlékszik semmire, de, mint mondja, talán jobb is így.